| Het inspirerende verhaal van


Graag delen we het inspirerende verhaal van Elliëtte Kreek. Inmiddels heeft ze al meer dan tien jaar haar eigen praktijk: Elliëtte Kreek | Bijzonder coaching. Waar ze ooit begon met kindercoaching, tot ze erachter kwam dat de ouder veel interessanter was. Haar idee is dan ook om zo min mogelijk met een kind te therapieën. We moeten aan de slag met die ouder!


In de loop van de jaren werd haar gereedschapskist steeds wat voller. Ze was opgeleid als kindercoach, ze ging familie opstellingen doen en vervolgens is ze via Wouthiera met EFT gaan werken. Elliëtte vindt EFT een mooie techniek om snel resultaten te boeken. Hypnotherapie bleek uiteindelijk een “missing link” in haar gereedschapskist en waarmee ze blij is dat ze deze heeft toegevoegd. Ze was met een clubje anderen één van de eerste die bij Next Generation Kids de Opleiding Kinderhypnose heeft gevolgd.

Tijdens een sessie schakelt ze inmiddels moeiteloos van hypnotherapie naar EFT om het vervolgens weer met een andere techniek verder te gaan.


Dit is voor haar een fijne manier van werken: “Het versterkt elkaar, vult elkaar aan maar het bijt elkaar niet.”
In deze video vertelt ze meer over haar ‘eigen recept’:

Kinderen reageren op wat wij ouders doen, zeggen en voelen. Kinderen reageren met gedrag en dat gedrag zegt ons iets, dat is een spiegel voor ons.


Elliëtte neemt mensen graag mee in een stukje bewustwording. “Dit is de essentie waarom ik doe wat ik doe en waarom ik het zo leuk vind!”


Haar Bewust Ouderschap Academy helpt om dit goed uit te dragen en over te brengen naar ouders. Deze Academy is een online leeromgeving voor ouders die bewuster willen opvoeden en graag de juiste inzichten en tools in handen willen hebben. In deze video vertelt ze hier meer over.

Eigenaarschap volgens Elliëtte ‘het woord van dit tijdperk’. Waarom? 

In deze video vertelt ze hier meer over en hoe zij ervoor zorgt dat haar cliënten ook eigenaarschap pakken.

De coach of therapeut gaat het niet oplossen. Dit moet de cliënt echt zelf doen.

Elliëtte: “Wanneer ze bij mij binnenkomen en denken: jij gaat het oplossen coach, jij gaat een paar trucjes doen en dan is het beter, dan gaat het echt niet werken. Daar ben ik op mijn website en tijdens het traject heel helder in en duidelijk over.

De oplossing ligt namelijk niet bij mij, die ligt bij de cliënt. Mijn taak is om ze te helpen daarnaartoe te begeleiden. Ik help ze de oplossingen te vinden.”

Elliëtte was een echt ‘WAAROM?’ kind zoals ze zichzelf noemt. En dat wil ze nog steeds zijn en blijven. Het is niet voor niets dat ze haar Podcast zo genoemd heeft: De nieuwsgierige ouder Podcast.


Volgens Elliëtte is de ‘waarom vraag’ zo belangrijk. “Bewust ouderschap begint bij nieuwsgierig zijn, nieuwsgierigheid is een mooie basis.” Je mag kritisch zijn en vragen terugstellen, vraag eens wat vaker door is dan ook haar advies!

En dat is een mooie take-away ter afsluiting van dit inspirerende verhaal van Elliëtte.

Heel erg bedankt voor je medewerking en het delen van jouw inzichten en ervaringen. We zijn nieuwsgierig naar wat de toekomst jou brengt!


KOMENDE TRAININGEN

>