| Het inspirerende verhaal van

In deze editie van Inspirerende verhalen van delen we graag het verhaal van Karinda Suèr van Kijkopjezelf. Haar studie psychologie heeft geresulteerd in een carrière als kinderpsycholoog. En inmiddels heeft ze met haar man Mark Houweling al jaren de praktijk in Castricum.

In de praktijk komt de reguliere psychologie samen met energetisch en systemisch werken. Door de opleiding bij Next Generation Kids heeft ze inmiddels ook meer kennis en ervaring op het gebied van hypnotherapie.


Vooral op het gebied van suggestie heeft ze veel geleerd. Daarover vertelt ze in deze video:

Vervolgens legt Karinda uit hoe ze de regressietherapie heeft toegepast bij een bepaalde casus:

Dit heeft voor deze dame heel mooi gewerkt. In het verleden hadden ze vooral veel ‘gesnoeid’ maar het onkruid kwam toch terug. Met hypnotherapie haal je echt het probleem met wortel en al eruit.

Deze omschrijving van de wortel komt vaak terug bij de Opleiding of trainingen van Next Generation Kids. En dit sluit toevallig heel mooi aan bij de metafoor die Karinda al gebruikte. Namelijk die van het werken met een Innerlijke tuin. Ze heeft eerder een cursus gevolgd waarin meer omschreven werd over de innerlijke tuin. En in deze video legt ze uit hoe dit werkt.   

Tegenwoordig zoeken ouders wel makkelijk en goed naar hulp voor hun kinderen vindt Karinda. Maar de ouders hebben vaak niet door dat ze zelf ook wat te doen hebben. Dat is de grotere uitdaging.


Want wie moet er echt aan het werk? Het kind of de ouder? Of gaan ze samen aan het werk? Meer hierover in deze video.

Het woord "Systeem" is de rode draad in het gesprek met Karinda. Systemisch kijken naar gezinnen, in de praktijk, bij haarzelf en ook juist bij Next Generation Kids!

Systemisch werken is namelijk voor haar dé manier om met gezinnen te werken, het gaat over samen en niet over uitsluiten. Dat ervaart ze ook met Anneke en haar manier van werken en doen. Het verbinden en als geheel elkaar en de wereld helpen. Daar maakt Karinda dan ook graag onderdeel van uit.

Tot slot willen we Karinda Suèr van Kijkopjezelf heel erg bedanken voor haar medewerking en het delen van haar mooie verhalen en tips!


KOMENDE TRAININGEN

>