| Expertisetraining

Werken met Intern Conflict

13 mei 2023
Tijden: 10:00 - 17:00
Locatie: 't Veerhuis - Nieuwegein

Door Anneke Dusseljee

In de training "Werken met Intern Conflict"  leer je hoe je cliënten beter met tegenstrijdige, belemmerende overtuigingen om kunt laten gaan.

En dat is nodig want cliënten zitten vaker dan je denkt met zo'n intern conflict. Zoals bijvoorbeeld:

“Een deel van mij wil wel veranderen maar iets houdt mij tegen. Dit iets trekt me steeds weer terug.”

Of: 

“Ik heb een positief deel en een negatief deel. Het positieve deel zegt dan positieve dingen tegen mij en het negatieve deel kraakt me af.” 

Hoe ontstaat een Intern Conflict?

Het antwoord op die vraag is zo eenvoudig als waardevol voor een therapeut. Een Intern Conflict ontstaat namelijk door een beslissing die in het verleden met een goede reden is genomen. Dat de beslissing is genomen verdwijnt echter in verloop van tijd aan de horizon van het bewustzijn. In het onbewuste is de beslissing echter blijvend bekend en dit zorgt ervoor dat gedrag wordt ontwikkeld dat als ongewenst wordt beschouwd.

intern conflict

Een voorbeeld.

Een jongen groeit op in een eenvoudig milieu met weinig geld. In de opvoeding wordt duidelijk gemaakt dat geld niet gelukkig maakt en dat je voor je geld hard moet werken. Naastenliefde en medemenselijkheid zijn veel belangrijker. De rijke werkgever van zijn vader gaat 4 keer per jaar op vakantie terwijl zijn werknemers maar 3 weken vakantie hebben en elke dag moe van het harde werken thuiskomen. Dit wordt als oneerlijk ervaren en veel geld verdienen over de rug van een ander, wordt gezien als iets onethisch. De jongen neemt zichzelf voor om later nooit op die manier misbruik van mensen te gaan maken.

De jaren gaan voorbij. De jongen, inmiddels volwassen, krijgt een baan maar raakt die na een paar jaar schuldloos kwijt en zo belandt hij in de WW. Hij krijgt dus geld zonder er iets voor te hoeven doen. Dat voelt niet goed maar zijn uitzichten op een nieuwe baan zijn niet goed dus hij moet zijn hand wel ophouden.

Om uit deze situatie te komen besluit hij ondernemer te worden en werkt wel 80 uur per week. Dat geeft een goed gevoel. Toch doet hij niet die dingen die geld zouden kunnen opleveren. Het lijkt wel of hij geen geld wil verdienen. Wat hij ook probeert, hij verkoopt niets.

Zo heb je een Intern Conflict met 2 kanten die een goed gevoel geven. De eerste kant: de jongen werkt hard. Zo hebben zijn ouders dat voorgeleefd. De tweede kant: hij buit geen mensen uit door winst te maken. Ook dat geeft een goed gevoel. Toch is er een Intern Conflict want de man heeft geld nodig.

We weten vanuit de hypnotherapie dat beide delen een positieve intentie hebben. Ze hebben het beste voor met de cliënt. Echter het gedrag dat daaruit voortkomt is niet handig.

In deze training leer je het Interne Conflict op te sporen en daarin op te treden als Mediator zodat de 2 kanten van het Interne Conflict weer in harmonie kunnen samenwerken.

Deze training is goed te volgen wanneer je basiskennis van hypnose of NLP hebt.

Mocht je geïnteresseerd zijn klik dan op onderstaande knop. Je komt dan automatisch op de check-out pagina.

GEGEVENS

Begin:
13 mei 2023 om 10:00

Einde:
13 mei 2023 om 17:00

Kosten:
€319   €279


ORGANISATOR

Next Generation Kids

Telefoon:
06-21814742

E-Mail:

info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

't Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein

Evenement Categorie:
Expertisetraining

GEGEVENS

Begin:
13 mei 2023 om 10:00

Einde:
13 mei 2023 om 17:00

Kosten:
€289   €279

ORGANISATOR

Next Generation Kids

Telefoon:
06-21814742

E-Mail:

info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

't Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein

Evenement Categorie:
Expertisetraining


KOMENDE TRAININGEN

>