| Expertisetraining

Versterk je Ik-Kracht

19 november 2023
Tijden: 10:00 - 17:00
't Veerhuis - Nieuwegein

Door Anneke Dusseljee

In deze eendaagse Expertisetraining "Versterk je Ik-Kracht" leer je hoe je bij een cliënt het zelfbeeld van negatief naar positief kunt omzetten. De techniek die je leert is goed in te zetten op elk moment in je therapie.


Het Zelfbeeld

Iedereen heeft op zijn eigen manier een beeld van zichzelf.  Dit zelfbeeld is op een unieke wijze opgeslagen in het brein. Je kunt je voorstellen dat zowel positieve als negatieve ervaringen te maken met het zelfbeeld en dat je vanuit dit zelfbeeld dus ook vaak emotioneel reageert. Dit kan voor geluksmomenten zorgen maar je kunt daarmee ook problemen ontwikkelen. Je ervaringen vormen dus je zelfbeeld en door je zelfbeeld beleef je de wereld dus ook op een voor jou unieke manier. Zelfbeeld, zelfervaring en zelfbeleving zijn dus in wezen met elkaar verweven, zo niet identiek. 

Het zelfbeeld zou je kunnen vergelijken met een database, waarin een "code" is opgeslagen. Deze code wordt automatisch geactiveerd als er een bepaalde trigger binnenkomt. Gebeurt dat, dan wordt er een "protocol afgedraaid". In de praktijk: je reageert automatisch (onbewust) zonder erbij na te denken. Maar niet alleen je reacties komen automatisch, ook je gedachten ontstaan vaak zonder erbij na te denken.  

Het zelfbeeld is dus het centrale punt waar vanuit jij opereert en hier moet je dus zijn wanneer je zelfbeeld je op een of andere manier belemmert.

Ontdekken van de Zelfbeeld

Als je mensen vraagt hun zelfbeeld te beschrijven, met andere woorden, als je over jezelf moet gaan praten, is dat voor velen best lastig en schieten woorden vaak te kort. Mensen die al eens op een datingsite iets over zichzelf hebben moeten schrijven weten precies hoe moeilijk dit is. Wat je op die sites dan vaak ziet, is dat mensen blijven steken in vage, algemeen aanvaardbare omschrijvingen van gedrag.

Moet je al die gedragingen geloven dan zitten de café's en theaters iedere avond bomvol en gaan alleen maar volgeboekte vliegtuigen de wereld rond naar exotische oorden. Want de meeste mensen gaan graag uit, houden van een drankje van tijd tot tijd en zijn gek op reizen. Allemaal leuk, maar het zegt zo goed als niets over wie die mensen echt zijn.

Het praten over jezelf is dus moeilijk. Toch heeft iedereen een bepaald beeld van zichzelf. Omdat het zo moeilijk onder woorden te brengen is moet het dus uit beelden en gevoelens bestaan.

Dynamisch Zelfbeeld

We weten dat we in de periode vanaf de conceptie tot het 7e levensjaar de meeste programma’s aanleren en "installeren" als patronen in het brein. Daarnaast doen we dagelijks allerlei positieve als negatieve ervaringen op, die we koppelen aan ons zelfbeeld. Het zelfbeeld is dus dynamisch. Door ervaringen in je leven verandert je zelfbeeld voortdurend. Heel veel overtuigingen en ideeën die je nu hanteert die waren 10 of 15 jaar geleden anders. En over 10 jaar zul je weer een heleboel andere dingen over jezelf geloven dan nu.

Belemmerende Overtuigingen

Zoals hierboven beschreven kunnen reacties vanuit het zelfbeeld niet alleen voor succesmomenten zorgen maar ook voor problemen. Immers, een negatief zelfbeeld wordt gevoed door belemmerende overtuigingen over jezelf. Denk daarbij aan overtuigingen als:

 • Ik ben geen ondernemer
 • Ik durf geen hoge prijs te vragen
 • Andere mensen zijn intelligenter, knapper, handiger, etc . . . . . 
 • Het liefst blijf ik "onder de radar"
 • Ik durf mijn baas niet om opslag te vragen

Inhoud Expertisetraining

Tijdens deze Expertisetraining leer je hoe je bij een cliënt het zelfbeeld kunt veranderen van negatief naar positief. Daarbij komen de volgende punten aan de orde:

 • Ontdekking van de Zelfervaring
 • Werken met Tijdlijnen
 • Representatie en Ontdekken van je Zelfbeeld
 • Ontdekken van je "Database"
 • De "Zon-Techniek"
 • Vervanging van het Oude Zelfbeeld
 • Verduurzaming van het Positieve Resultaat

Begin:
19 november 2023 om 10:00

Einde:
19 november 2023 om 17:00

Kosten:
€329   €289

ORGANISATOR

Next Generation Kids

Telefoon:
06-21814742

E-Mail:
info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

Nijemonde 4
3434 AZ  Nieuwegein

Evenement Categorie:
Expertisetraining

GEGEVENS

Begin:
19 november 2023 om 10:00

Einde:
19 november 2023 om 17:00

Kosten:
€329   €289

ORGANISATOR

Next Generation-Kids

Telefoon:
06-21814742

E-Mail:
info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

Nijemonde 4
3434 AZ  Nieuwegein

Evenement Categorie:
Expertisetraining


KOMENDE TRAININGEN

>