| 3-daagse Masterclass

Kinderhypnose

27 - 29 september 2024
Tijden: 10:00 - 17:00
't Veerhuis - Nieuwegein

Deze Masterclass wordt ook gegeven in mei 2024

KTNO Accreditatie

Trainers

Anneke Dusseljee

Ervaring met Hypnose / Hypnotherapie is voor deze Masterclass vereist. Heb je nog geen ervaring maar wil je wel op Masterclass-niveau eindigen dan is de Opleiding Kinderhypnose helemaal op jou toegesneden. Klik hierboven in het menu onder het item "Trainingen" op de opleidingsdagen van je keuze.

Waarom deze Masterclass Kinderhypnose?

Een sterk kind

Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen. Denk alleen maar aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad, zoals het maken van vrienden, omgaan met pestgedrag, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.

Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat zij zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens kunnen ontstaan zoals: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’.

een sterk kind

Kinderen tonen net als volwassenen reacties bij bijvoorbeeld stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies.  Resultaten op school kunnen hierdoor omlaaggaan. En ieder kind gaat daar anders mee om. Zo kan het kind vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Ouders bieden hun kinderen in de meeste gevallen weliswaar steun maar lukt het hun niet altijd om de situatie te veranderen door problemen op te lossen.

Met behulp van hypnose kun je een kind laten ervaren, dat het zelf in controle kan zijn en hiermee de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken. Hierdoor voelt het kind zich sterker en is het weerbaarder.

In de Masterclass | Kinderhypnose beginnen we daar waar veel problemen ontstaan: bij een verstoorde hechting tussen moeder en kind. Lees hieronder meer over hechtingstherapie.

Verstoorde Moeder-Kind-Hechting

Een moeder heeft een natuurlijke drang om zich aan haar kind te hechten, maar heel vaak wordt de hechting door een ongelukkige samenloop van omstandigheden belemmerd. Rond de tijd van de zwangerschap was er misschien een probleem op lichamelijk, emotioneel, relationeel of financieel gebied. Of de bevalling was heel zwaar met complicaties. Of na de geboorte zijn moeder en kind gescheiden door wat voor oorzaak dan ook.

In de meeste gevallen kan een moeder hier niets aan doen. Dat betekent echter niet dat een verstoorde hechting geen grote gevolgen kan hebben. Niet alleen voor de moeder-kind relatie maar ook voor het kind zelf, dat door een verstoorde hechting in de problemen kan komen op weg naar de volwassenheid.

Belangrijk dus dat hier aandacht aan wordt besteed en dat doen we in onze Masterclass | Kinderhypnose. Een Masterclass die helemaal is gericht op het

 • verbeteren van de hechting tussen moeder en kind,
 • helpen van pubers met hun trauma's en het
 • sterker en zelfverzekerder maken van kinderen.

Het complete programma vind je hieronder.


Nare gevolgen van hechtingsproblemen

Een verstoorde hechting tussen moeder en kind kan zoals gezegd grote gevolgen hebben, zoals:

 • moeder en kind blijven op emotionele afstand van elkaar waardoor een echt goede band niet wordt opgebouwd. Moeder en kind begrijpen elkaar vaak niet wat niet zelden tot strubbelingen leidt.
 • het kind vertoont onbewust in reactie op de verstoorde hechting ongewenst gedrag. 
 • moeder en/of kind krijgen psychosomatische klachten die niet of slechts ten dele worden kunnen worden verklaard door een fysieke aandoening.

Hechtingstherapie

Als de moeder bereid is om één of enkele sessies hechtingstherapie te doen, kan de band tussen moeder en kind opmerkelijk verbeteren.

Hechtingstherapie kan ook een enorm effect hebben op lichamelijke klachten van het kind. Jeugd-astma is er zo eentje. In rond 70 % van de gevallen [1] verbetert of verdwijnt klachten van jeugd-astma bijvoorbeeld. En dat, terwijl het kind niet eens aanwezig is tijdens de hypnotherapie-sessies! Zó belangrijk is de moeder-kind hechting.

Na de hechtingstherapie weet de moeder hoe het voelt om écht een band met haar kind te hebben. Na al het werk dat ze er al aan gedaan heeft, is nu eindelijk alle oude ballast van die ongelukkige periode definitief opgeruimd. En dat maakt het leven voor iedereen veel prettiger!

Programma van onze 3-daagse Masterclass

Dag 1

Een sterke liefdesband

Praktijk hechtingsproces - Opbouw van de sessies - Verschillende technieken

Van het belang van een hechte band tussen moeder en kind is iedereen wel overtuigd. Vaak ontwikkelt deze hechting zich vanzelf op een goede manier. Vaak, maar helaas niet altijd. Dit komt door zogenaamde hechtingsverstorende gebeurtenissen.  Hoe je een verstoorde hechting kunt herstellen leer je op deze eerste dag van de Masterclass.

Dag 2

Nieuwe invulling - verdiepende thema's

Deze dag wordt inmiddels traditiegetrouw ingevuld door een gastspreker. Nadere informatie volgt zo snel mogelijk.


Dag 3

Een sterk kind

Veranderingstechnieken
Versterkende technieken

Een stevig fundament en vertrouwen in zichzelf maakt een kind tot een sterk kind. Dag 3 staat in het teken van het aanleren van technieken waarmee je een kind helpt om zijn of haar potentie maximaal te ontplooien. Hierdoor voelt het kind zich krachtiger en krijgt het meer zelfvertrouwen.

Masterclass geaccrediteerd door KTNO
een sterk kind

Waarom deze Masterclass Kinderhypnose?

Een sterk kind

Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen. Denk alleen maar aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad, zoals het maken van vrienden, omgaan met pestgedrag, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.

Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat zij zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens kunnen ontstaan zoals: ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Kinderen tonen net als volwassenen reacties bij bijvoorbeeld stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies.  Resultaten op school kunnen hierdoor omlaaggaan. En ieder kind gaat daar anders mee om. Zo kan het kind vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Ouders bieden hun kinderen in de meeste gevallen steun alleen lukt het soms niet om de situatie te veranderen.

Met behulp van hypnose kun je een kind laten ervaren, dat het zelf in controle kan zijn en hiermee de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken. Hierdoor voelt het kind zich sterker en is het weerbaarder.

Wat anderen over deze Masterclass vertellen

Simone Breed
Simone's FB pagina

Inge Smale
Inge's Website

Simone van Hagen
Simone's Website

Laura Verzijlbergen
Laura's Website

Karin Loogman
Karins Website

Laura Verzijlbergen
Laura's Website

Karin Loogman
Karins Website

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

Voor wie is deze Masterclass Kinderhypnose
bedoeld?

 1. 1
  Heb je ervaring met hypnose en ben jij geïnteresseerd in het leren van de nieuwste hypnotische technieken om toe te passen bij kinderen?
 2. 2
  Wil jij de band tussen moeder en kind versterken?
 3. 3
  Krijg jij met regelmaat vragen of je ook met kinderen werkt?
 4. 4
  Zou jij technieken willen leren om bij je eigen kinderen toe te kunnen passen?
 5. 5
  Wil jij iets betekenen voor onze jongere generatie?

Dan is onze Masterclass Kinderhypnose
zeker iets voor jou!


Logo Next Generation Kids

3-DAAGSE MASTERCLASS KINDERHYPNOSE

€939

€779,- ex BTW

 • Inclusief BTW
 • Gratis koffie en thee,
 • 27 - 29 september 2024
 • 't Veerhuis - Nieuwegein
 • of Live Online

Betaling in 2 termijnen mogelijk

De Masterclass Kinderhypnose van Next Generation Kids is een echte aanrader. Zeker als jij je als Kindercoach of Hypnotherapeut gepassioneerd bent om kinderen en ouders te ondersteunen bij belemmeringen waar ze tegenaan lopen.

In deze 3-daagse training krijg je mooie handvatten mee om de hechting tussen moeder en kind op onbewust niveau te herstellen en te versterken. Bovendien leer je hoe je met pakkende oefeningen een kind kan "meenemen", zodat het daarna zelf de oplossing kan vinden in zichzelf.

Anneke en Bianca staan allebei met veel energie en passie voor de groep om jou te enthousiasmeren kinderen – onze toekomst, verder te mogen helpen. Opdat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn!

Simone Heerooms - www.statusyou.nl

In mijn praktijk had ik voorheen weinig ervaring met kinderen. Er kwam af en toe wel eens een kind voor een sessie maar ik vond het soms lastig. Dit omdat bepaalde technieken die ik veel toepas gericht zijn op volwassenen en niet altijd het juiste effect hadden op kinderen.

De Masterclass Kinderhypnose heeft mij nieuwe technieken gegeven om een kind in maar een paar sessies weer "in zijn of haar kracht te zetten" zodat het zich weer vrij, blij en vrolijk kan voelen.

Een van deze technieken die in deze masterclass behandeld wordt is het herstellen van de hechting tussen ouders en kind.

Als je als hypnotherapeut met kinderen wil werken kan je eigenlijk niet om deze masterclass heen.

Valérie van der walle  - www.hypnopoli.nl

Als mediator en therapeut heb ik veel te maken met kinderen in echtscheidingssituatie. Als de ouders hier niet goed mee omgaan kan dat een behoorlijk trauma bij de kinderen opleveren. Om de gevolgen van parentificatie en de onveilige hechting te kunnen doorbreken heb je gespecialiseerde hulp nodig. 

De Masterclass van Bianca en Anneke van Next Generation Kids heeft mij enorm veel inzichten gegeven hoe ik deze kinderen kan helpen. 

Het programma is goed doordacht en voorzien van de nodige humor. De dagen zijn voorbij voor je het in de gaten hebt. Echt een aanrader voor wie met kinderen werkt.

Ik kijk nu al uit daar de andere Masterclasses die er nog aan gaan komen 🙂

Anja van Ree - www.anjavanree.nl

GEGEVENS

Begin:
27 september 2024 om 10:00

Einde:
29 september 2023 om 17:00

Kosten:
€939   €779 ex BTW

ORGANISATOR

Next Generation Kids

Telefoon:
06-2181 4742

E-Mail:
info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein

GEGEVENS

Begin:

27 september 2024 om 10:00

Einde:
29 september 2024 om 17:00

Kosten:
€899   €749

ORGANISATOR

Next Generation Kids

Telefoon:
06-21814742

E-Mail:
info@nextgeneration-kids.nl

LOCATIE

Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein

Evenement Categorie:
Masterclass

Betaling in 2 termijnen mogelijk

>