Kinderhypnose voor Medisch Professionals

Opleiding geaccrediteerd door KTNO
meisje aan het bellenblazen

Waarom deze Masterclass Kinderhypnose?

Een sterk kind

Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen; denk alleen maar eens aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad, zoals; het maken van vrienden, omgaan met pestgedrag, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.

Dit alles zorgt er vaak voor dat zij zich gaan vergelijken met anderen kinderen waardoor er gevoelens ontstaan zoals: ‘Ik kan het niet’ of bijvoorbeeld ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Kinderen tonen net als volwassenen reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Ouders bieden hun kinderen steun alleen lukt het soms niet om de situatie te veranderen.

Zet nu hypnose in zodat het kind ervaart, dat het zelf in controle kan zijn en hiermee de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken. Hierdoor voelt het kind zich sterker en is het weerbaarder.

HELP KINDEREN ONTSPANNEN TIJDENS EEN mEDISCHE BEHANDELING

Tijdens de cursus 'Kinderhypnose voor Medisch Professionals vertel ik jou meer uit over Kinderhypnose.  


Met als doel dat jij weet wat Kinderhypnose is, wat het kan doen en dat je na afloop in staat bent om dit toe te passen in de praktijk. Hypnotische inductie zorgt voor een ontspannen kind in de behandelstoel. Wanneer je hypnose gaat leren, dan krijg jij de sleutel naar het onderbewuste, want daar zitten al die programma's die maken dat jouw patiënt nu met angst uit het verleden zit. 


Wil jij dus kinderen helpen te ontspannen terwijl zij bij jou in de behandelstoel liggen? Ben jij een tandartsassistent? Een verpleegkundige op de spoedeisende hulp? Of een medisch specialist die werkt met kinderen en wil jij je verdiepen in Kinderhypnose? Neem dan nu contact met me op.


Groet, Anneke Dusseljee

Doelstelling

Kinderen helpen met hun angst voor de medische behandeling zodat zij meer ontspannen de behandeling kunnen ondergaan. Suggestiviteitstesten helpen om het kind in

een andere mindset te krijgen, zodat het gelooft:

'Ik kan dit!'

Programma

Twee live dagdelen van 9:00 tot 12:00, locatie Alkmaar of op eigen locatie. Waarbij je veel leert en vooral oefent zodat jij na afloop de technieken in praktijk kunt brengen.

Inhoud

 • De Elman techniek (eye lock)
 • Suggestiviteitstesten
 • GOT
 • Frame volgzaamheid
 • Intake gesprek (formulier)
 • De verdovende handschoen
 • Z/W Wegzettechniek
Opbouw van de cursus
Dag 1 

Focus op de technieken zoals de Elman techniek met Eye lock. Suggestiviteitstesten om te zorgen voor een positieve mindset. De GOT techniek, direct weg met dat nare gevoel. En tot slot nemen we je mee in het intake gesprek. We bieden je een formulier aan wat je hierbij kunt gebruiken.

Dag 2

We focussen dieper op de hypnosetechnieken en gaan aan de slag met de 'Verdovende Handschoen'. Ook krijg je meer te leren over de Z/W Wegzet techniek, zodat het kind onbewust denkt: 'weg met dat nare beeld' of 'weg met die naald'.

Neem contact met ons

op voor maatwerk!

Twee live cursusdagen

van 9:00 tot 12:00 uur


voor slechts

€ 950,- 

per cursist (exclusief BTW)


Globale inhoud:

 • Wat Kinderhypnose is
 • Hoe Kinderhypnose werkt
 • Dat hetgeen je leert direct toepasbaar is
 • Diverse Kinderhypnose technieken

Wat deelnemers aan onze Opleiding Kinderhypnose, Masterclass en andere trainingen over ons zeggen:

Simone Heerooms

Mindset coach

Simone heeft bij ons een training gevolgd. Ze heeft de technieken al direct in haar praktijk, maar ook haar thuissituatie, kunnen toepassen. In dit gesprek legt ze uit hoe ze dit heeft gedaan.

Els Brakman

Pedagoog

Els is pedagoog en kindertolk en werkt met ouders. Het probleem waar ouders vaak tegenaan lopen heeft te maken met belemmerende overtuigingen. 

Renie Bahlmann

GZ- psycholoog

Renie is GZ-psycholoog en heeft de zesdaagse Opleiding Kinderhypnose gevolgd.

Inge Smale

Connectness

In deze video vertelt Inge wat haar het meest is bijgebleven tijdens de tweedaagse Masterclass Kinderhypnose. De technieken die ze heeft gezien vond ze heel simpel, snel en makkelijk om op te pakken!

>